"Ik ben gespecialiseerd in veelzijdigheid"

Nieuws

06/52/2015

Leiderschap begint bij jezelf!

Afgelopen donderdag mocht ik te gast zijn bij DUO in Zoetermeer om een kennisgroep van Augustus connect (15 Financials) te begeleiden.

 het centrale door de groep gekozen thema  was “Leiderschap en teambuilding”.   Door vragen te stellen over het onderwerp,  werd er veel gelachen en was er veel interactie in de groep.

 Wat me bijblijft is dat leiderschap geen functie is, maar een verantwoordelijkheid over bijvoorbeeld een verandering, opdracht, team, of project die iedereen kan nemen!

Leiderschap begint dus bij jezelf en gaat ook over het volgen door anderen, door hen te raken en te inspireren. 

Dit is iets heel anders dan het uitvoeren van een opdracht omdat  je leidinggevende dit aan je vraagt.

 Een mooi filmpje van TED.com “how to start a movement”,  maakt  de kracht en noodzaak van een eerste enthousiaste volger duidelijk. 

Deze middag is ook de vertaling gemaakt naar de rol van financial. Door je gedrag te spiegelen aan de ander, krijg je anderen sneller mee.

Het was opvallend dat bij de uitkomst van de DISC analyse de  meeste groepsleden rood als dominante kleur hadden. Business Control vraagt steeds meer om proactiviteit, erop uit gaan en sparren met je klant en dan kan het rode, actiegerichte gedrag hierbij helpen.  

Valkuil voor de “rode” financial kan zijn teveel in een discussie met de klant terecht te komen, waardoor de relatie onder druk komt te staan.

Door ook groen gedrag te vertonen (juist een stapje terug (ego aan de kant) en luisteren naar wat hij/zij nu echt behoefte aan heeft) zouden er zomaar mooie dingen kunnen gaan gebeuren!

Ga terug naar de vorige pagina

Coach traject ( Joost, freelance...

Ik heb de afgelopen anderhalf jaar diverse coachingsgesprekken gehad met Joost. Deze coaching heeft mij meerdere inzichten gegeven. Zo heb ik inzicht gekregen in wat mijn mening of idee nu eigenlijk is over bepaalde zaken in het werk. En dat dat okay is. Ik heb geleerd dat een andere manier van kijken naar problemen in het werk, en een andere aanpak, soms ook tot een oplossing kan...